Schilderworkshop met Carel Steijn

Schilderworkshop impasto landschap in Hofboerderij

Tijdens zijn expositie in januari 2018 geeft Carel Steijn op 14 en 21 januari, van 14.00-16.00 uur, een workshop in de Hofboerderij te Wateringen.

Er wordt een landschap geschilderd met acrylverf, uit de eigen herinnering of fantasie, maar ook kan er een science fiction landschap worden gemaakt. De kunst is om het landschap in 5 tot 10 vlakken te schetsen op een doek waarbij details worden weggelaten. Daarna kan de eerste laag dun worden aangebracht. Is de compositie goed en de kleur naar tevredenheid, dan kan de volgende laag worden aangebracht. De verf wordt met een paletmes onverdund aangebracht. Dit is de impastotechniek. Aan het eind van de workshop is het schilderij klaar. “Je kunt dan zeggen dat je a la prima hebt gewerkt”, zegt Steijn.

Inschrijven voor de workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of melden bij de ontvangst in de Hofboerderij) onder vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer en de gewenste datum. De kosten voor de workshop die 1 ½ tot 2 uur duurt, zijn € 12,50.

De expositie van Carel Steijn met 17 cursisten is elke zaterdag en zondagmiddag gratis toegankelijk van 13.30 tot 16.30 uur. De Hofboerderij ligt midden in het Hofpark, Hoflaan 1 te Wateringen en is goed toegankelijk – voor minder validen.