Opening expositie maart 2018

Expositie van Lia van Muijen en Yolanda de Greef in Wateringse Hofboerderij: Hou van blauw!

De opening van de expositie op zaterdag 7 april, 14.00 uur en wordt muzikaal ondersteund door “Trees in the City”: jonge gitaristen. 

Deze verrassende expositie is tot en met zondag 29 april elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen.

Meer informatie kunt u hier vinden.

Laatste weekeinde Diversi Tijd

Tientallen bezoekers vonden de afgelopen weekenden hun weg al naar de Hofboerderij voor de groepsexpositie van een drietal kunstenaars met als thema “Diversi Tijd “. Alle drie zijn autodidact, wonen en werken in Den Haag en kennen een met een fascinatie voor Scheveningen en de zee.

Mark Okkes exposeert schilderijen; Agada Oosterbaan t een aantal sculpturen en Bouwe Kuijt tot slot toont diverse sieraden. Mark Okkes exposeerde eerder in de Hofboerderij, maar dan wel 20 jaar geleden! Daarna maakte hij wel – veelal in opdracht – diverse schilderijen maar van exposeren kwam het niet. Zijn realistische schilderijen met een verhaal spreken veel mensen aan.

De sculpturen vanAgada Oosterbaan kennen een zelfde handmatige en minutieuze behandeling. Zij werkt vooral met marmer, albast en serpentijn.

Bouwe Kuijt laat in enkele vitrines bijzondere sieraden en kettingen zien van gerecycled rubber, gecombineerd met andere materialen.

Deze groepsexpositie is zaterdag 2 en zondag 3 juni van 13.30 tot 16.30 uur gratis toegankelijk in de Hofboerderij, Hoflaan 1 te Wateringen. Op zondagmiddag 3 juni zijn alle exposanten zelf aanwezig om over hun werk te vertellen en wordt de expositie op informele
wijze en met een muzikale omlijsting afgesloten.

Schilderworkshop met Carel Steijn

Schilderworkshop impasto landschap in Hofboerderij

Tijdens zijn expositie in januari 2018 geeft Carel Steijn op 14 en 21 januari, van 14.00-16.00 uur, een workshop in de Hofboerderij te Wateringen.

Er wordt een landschap geschilderd met acrylverf, uit de eigen herinnering of fantasie, maar ook kan er een science fiction landschap worden gemaakt. De kunst is om het landschap in 5 tot 10 vlakken te schetsen op een doek waarbij details worden weggelaten. Daarna kan de eerste laag dun worden aangebracht. Is de compositie goed en de kleur naar tevredenheid, dan kan de volgende laag worden aangebracht. De verf wordt met een paletmes onverdund aangebracht. Dit is de impastotechniek. Aan het eind van de workshop is het schilderij klaar. “Je kunt dan zeggen dat je a la prima hebt gewerkt”, zegt Steijn.

Inschrijven voor de workshop kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (of melden bij de ontvangst in de Hofboerderij) onder vermelding van naam, e-mailadres, telefoonnummer en de gewenste datum. De kosten voor de workshop die 1 ½ tot 2 uur duurt, zijn € 12,50.

De expositie van Carel Steijn met 17 cursisten is elke zaterdag en zondagmiddag gratis toegankelijk van 13.30 tot 16.30 uur. De Hofboerderij ligt midden in het Hofpark, Hoflaan 1 te Wateringen en is goed toegankelijk – voor minder validen.