Koffieconcert 12 januari: Trio Calliope

Trio Calliope wordt gevormd door violistes Sasha Mashina, Momoko Noguchi en altvioliste Tanja Trede. Alle drie musici zijn verbonden aan het Residentie Orkest Den Haag. Zij vertolken een uniek en gevarieerd repertoire van vroeg-barok tot hedendaagse componisten.

Sasha Mashina, geboren in Rusland, won prijzen op verschillende internationale concoursen. Haar artistieke ontwikkeling kwam in Duitsland en Nederland tot volle ontplooiing. Zij treedt veelvuldig op als solist en kamermusicus in binnen- en buitenland en is als violist verbonden aan het Residentie Orkest.

Momoko Noguchi Op 5 jarige leeftijd begonnen met viool spelen volgens de Suzuki-methode. Afgestudeerd aan de Tokyo University of Music and Fine Arts en afgestudeerd (cum laude) aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg in de klassen van professor K. Okayama (Tokyo) en professor W. Rüssmann (Hamburg). Sinds 1993 is Momoko Noguchi verbonden aan het Residentie Orkest.

Tanja Trede studeerde altviool bij Johannes Luethy en Diemut Poppen in Freiburg en Saarbrücken en barokaltviool bij Enrico Gatti in Den Haag, waar zij sinds 1999 lid is van Het Residentieorkest. Zij is tevens lid van het Residentie Bach Ensemble, geeft regelmatig recitals met haar moeder Ursula Trede Boettcher. Ook als soliste trad ze veelvuldig op o a met het “Kurpfälzische
Kammerorchester“

  • Bach(1685-1750) : 5 Inventionen uit "15 drie stemmige Inventionen"
  • Beethoven (1770-1827) : Trio C-Groot Op.87 Allegro-Adagio
  • Cantabile-Menuetto-Finale
  • Dvorak(1841-1904) : Terzetto Op.74
    • Allegro ma non troppo
    • Larghetto-Vivace-Poco
    • Adagio-Molto Allegro

Trio Calliope gaat de uitdaging aan om de unieke combinatie van twee violen en één altviool veel meer bekendheid te geven. Komend half jaar spelen ze op Nederlandse concertpodia een sprankelend programma met werken van o.a. Bach, Dvořák, Kodaly en Martinu.

 

 

Inschrijven voor het Westlands Open Podium

Er is altijd plaats voor Westlanders die hun muzikale talenten willen vertonen op een podium. 

Meld u/je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..